2009. aug 21.

Mágikus eszköztár: rituális fegyverzet

írta: SusiDi
Mágikus eszköztár: rituális fegyverzet

Fehérnyelű tőr.jpgSzámtalan olyan kulcsfontosságú eszköz létezik, melyekre gyakran szükség lehet a mágikus rítusok során. Ezek különböző elemi erőket és tulajdonságokat képviselnek, s elemi fegyvereknek nevezik őket annak ellenére, hogy tényleges harcban általában nem használatosak.

Fantasy kard.jpgAz athame és a kard a levegő elemét képviseli, és asszociáció által az elméhez, a tudáshoz, a logikus gondolkodáshoz, irányításhoz és a hidegséghez kapcsolódik. A rituális athamét vagy a kardot bizonyos viselkedés kikényszerítéséhez vagy rakoncátlan szellemek megszelídítéséhez, szellemi képességek és készségek előhívásához alkalmazzák.

Az athame többnyire minden boszorkány kelléktárában megtalálható, hiszen többnyire azzal szokás a mágikus kört megrajzolni. Ez valójában egy kétélű tőr, mely az egészen egyszerű kivitelűtől, a mintákkal, ékkövekkel díszítettekig, mindenféle lehet, ízléstől függően. Sokan a fehér nyelűre esküsznek, mert azt társítják a jó varázslatokhoz, de valójában csak az a lényeg, hogy a használója jól érezze magát vele.   

A rituális kardok rendszerint meglehetősen díszesek és stilizáltak. A pengére mágikus szimbólumok vannak vésve, és a markolat gyakran igen összetett. A kardgomb gyakran tartalmaz ékkövet, kristályt vagy valamilyen speciális gömböt. A rituális kardoknak éles a pengéjük, ennek ellenére ritkán használják őket csatában, mivel súlyozásuk kedvezőtlen, és csapásmérő képességük nehézkes. Kovenekben a főboszorkány szokott karddal "dolgozni".

Szólj hozzá

kard athame