2010. feb 07.

Gondolatok a mai bosziról

írta: SusiDi
Gondolatok a mai bosziról

boszi21.jpgAzon gondolkodtam, hogy vajon miért ragaszkodnak az emberek régi dolgokhoz még a 21. században is? Természetesen ez a boszorkányléttel kapcsolatosan foglalkoztatott. Hiszen az a tapasztalatom, hogy a boszorkányokat még ma is egy olyan valakinek képzelik,

akik hókuszpókuszokkal varázsolnak, átkokkal és rontásokkal ügyeskednek, a jövőbe látnak, stb. Pedig ez régen sem így volt igaz, csak azért ruháztak fel különleges képességekkel, mert nem értettek és ez által féltek tőlünk.

Ha végiggondoljuk a boszorkányság történetét, láthatjuk, hogy az olyan embereket - főként nőket – vádolták meg boszorkánysággal, akik elütöttek az átlagtól, másként gondolkodtak, másként éltek. Egy tipikus boszorkány nem sopánkodott mindenért, hanem megoldásokat keresett és talált a problémákra, s ezzel kivívta azok haragját és irigységét, akik nem voltak képesek erre, mert még nem tudtak túllépni a beléjük nevelt gondolkodásmódon.

A valódi boszorkányokkal ma is ez a helyzet. Hiszen olyan emberek ők, akiknek sikerült megismerni önmagukat, a világukat, s az élet értelmét. Nevezhetnénk őket mestereknek is, bár ők már nem kívánnak semmilyen titulust sem, amely behatárolná korlátlan valójukat. Egy kicsit úgy van ez, mint ahogyan Istenről szokták mondani: „ha meg tudod nevezni, nem ismered”.

De maradjunk most a régi, jól bevált módszernél és beszéljünk csak boszikról, hiszen ennek a blognak az a célja, hogy megismerjük a 21. századi boszorkányokat.

Nos, ők azok a személyek, akik némileg elkülönültek a tömegtől az által, hogy kezükbe vették „sorsuk” irányítását azáltal, hogy felismerték, hogy ez mindig is az emberek dolga volt. Egy valódi boszorkány, mester, mágus, guru vagy épp boddhiszatva – vagy nevezzük akárhogyan – olyan ember, aki segít felismerni az élet miértjeit és hogyanjait úgy, hogy utána azzal ki-ki maga is boldogulhasson. Azaz „nem halat ad, hanem megtanít halászni”.

A 21.században ezért különösen nagy hangsúlyt kap az egy boszorkánynál, hogy ő maga milyen fejlett spirituálisan, mennyire ismeri önmagát, a világ és a teremtés törvényszerűségeit. Egy valódi boszinak ma is az kell legyen a célja, hogy tudásával segítse a világ haladását és megértésével szeretettel támogassa az emberek boldogulását, még akkor is, ha ezt nem fogadják olyan szívesen, mint ha azzal az ígérettel kecsegtetik őket, hogy rögtön a „sült galamb fog a szájukba repülni”.

Minderről itt is írtam: https://bosziplaza.hu/kik-a-boszorkanyok/

 

Szólj hozzá