2009. aug 07.

21.századi boszorkány

írta: SusiDi
21.századi boszorkány

boszorkany_farkassal.jpgAzt, hogy szerintem milyenek a boszorkányok szószerinti értelmezésben, már a web-oldalamon kifejtettem. (Itt olvashatod!) A mesék „vasorrú bábájától” eltekintve, régen (vagy nem is olyan régen?) a boszorkányok az apácák ellentéteiként, az ördög menyasszonyai, vagyis inkább szeretői voltak.

 A többség épp ezért félelmet érzett irántuk.

Most, hogy felvilágosultabbak az emberek, (bár az átkok és rontások még ma is itt keringenek a levegőben) s ráadásul divat lett a boszorkányság, már másképp tekintenek rájuk. Egyre többen vannak, akik a boszorkányokat varázstudó embereknek tartják, s ügyes-bajos dolgaikkal kapcsolatban náluk keresnek gyors megoldást. Ráadásként az a hit, hogy egy boszorkány valamely „felsőbbrendű erővel” bír olyan csábító némelyek számára, hogy maguk is arra vágynak, hogy boszik legyenek. (No, többnyire nem arra, hogy megtanulják, hanem arra, hogy csettintésre előhívják magukból a varázserőt.) Úgy gondolom, mindez nem a felvilágosultság, hanem inkább a filmipar „remekeinek” köszönhető.

Jómagam azért foglalkozom ezzel, mert nagyon jó dolognak tartanám, ha minél több olyan boszorkány lenne a világban, amelyet már röviden megfogalmaztam a fent említett írásomban, s itt bővebben is szeretnék bemutatni.

Ezen írásomban azt foglalnám össze, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy 21. századi boszorkány. A tévedések elkerülése végett hangsúlyozom, hogy ezek nem született adottságok, hanem megtanulható dolgok. Szerintem ugyanis senki sem több a másiknál, csak a saját vágyainak megfelelően fejleszti tudását, s ettől lesz MÁS.

Tehát nézzük, mit tud, ill. kéne tudnia a ma boszorkányának:

·      Érzékelik, hogy mi a végső igazság, egységtudatosak.

·      A történéseket tényekként kezelik, s nem érzelmi hozzáállásuk szerint és senki fölött nem ítélkeznek.

·      Tisztában vannak vele, hogy a valódi tanulás, sok-sok felejtéssel és elengedéssel jár együtt.

·      Tudják, hogy amit az ember átél, amit tapasztal, tanulságot hord magában.

·      Befelé figyelnek, magyarázatot keresnek önmagukban viselkedésükre, s ebből is tanulnak.

·      Tudják, hogy a remény elködösíti a megfigyelést.

·      Képesek kontrollálni és irányításuk alá vonni elméjüket és érzelmeiket.

·      Képesek a tudatos testellazításra a legnagyobb stressz idején is.

·      Használják finomabb érzékszerveiket, eleven kapcsolatot ápolnak magukban az egyetemes szellemmel, hallgatnak megérzéseikre.

·      Céltudatosak, tudják, hogy bármit elérhetnek, megvalósíthatnak, de nem feltétlenül cselekszenek e szerint, mert tisztelik az élet bölcsességét.

·      Szeretnek élni, az életet egy csodás lehetőségnek tekintik.

 Első nekifutásra ennyi bőven elegendő. Akinek sikerül mindezt elérni, eszerint élni, az elmondhatja magáról, hogy boszorkányos tudással bír a nagy átlaghoz képest.

Lehet persze, hogy mindez csalódást okoz a számodra, mert arra számítottál, azt fogom lejegyezni boszorkányos tudásként, hogy a boszik 1./ szellemi lényekkel diskurálnak; 2./ a jövőbe látnak; 3./ olvasnak mások gondolataiban vagy befolyásolják azt; 4./ seprűn repkednek; stb. Sajnálom, ha így van, de azt megsúgom, ha a fenti pontokat valaki képes 100%-ig magáévá tenni és végrehajtani, akkor ez utóbbiak már csak gyerekjátékok a számára.

 

Szólj hozzá